|
|
Damat paçası
Etleri kaynar su ile 20 dakika pişirip, ılınıncaya kadar suyun içinde bırakın, suyu süzün ve ayırın. Yufkaları iri parçalar halinde koparıp, yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yufkalar altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Yufkaların üzerine 2,5 su bardağı ılık tavuk suyunu gezdirerek ıslatın ve fırında 10 dakika daha pişirin. Yoğrut, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, sarmısak, yumurta sarıları ve unu karıştırın, kalan suyu ilave ederek robotta sos kıvamına getirin. Bir tencereye aktararak hızlı ateşte kaynar kaynamaz ateşi kısıp, 1-2 dakika daha pişirin. Sirkeyi ilave edip, karıştırın. Etleri lokmalar halinde yufkaların üzerine yerleştirin. Yoğurtlu sosu gezdirin. Kalan zeytinyağını pulbiber ile birlikte bir tavada ısıtıp etlerin üzerlerine gezdirerek servis yapın.
6 kişilik * 1 tabak piliç göğüs * 3 su bardağı su * 3 adet yufka * 1,5 su bardağı yoğurt * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 diş sarmısak * 2 adet yumurtanın sarısı * 3 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı sirke * 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber * Tuz
|