|
|
Kendinize özen gösterin
* Bahar yorgunluğunu atlatmak için; enginar, bakla, kiraz, çilek, erik, çağla ve badem gibi mevsim meyve ve sebzelerini bol bol tüketin. Doğa işini gayet iyi bilir. Normal koşullarda baharda bollaşan bu gıdalar kanımızı temizler. Böbreklerimizi çalıştırır, karaciğerimizi güçlendirir ve bağırsaklarımızı hareketlendirir.
* Hafif de olsa detoks diyeti yapın. Günde 3 litre su için. Sabah kahvaltısını atlamayın, mevsim sebzelerinin dışında prebiyotik ürünler tüketin. Keten tohumu yağı için, sosları, şarküteri ürünlerini ve meşrubatları sofranızdan kaldırın. Yağlı yemekleri, alkolü ve kafeinli içecekleri sınırlandırın. Geceleri ağır yemek yemeyin ve bol bol bitkisel çaylar içmeye çalışın. Özellikle yeşil çaydan vazgeçmeyin!
* Kendinizi yorgun hissedince, şekerli gıdalara yönelmeyin. Enerji ihtiyacınızı, komplex karbonhidratlar olan kepekli ekmek, tam tahıl ürünleri ve baklagillerden karşılamaya çalışın.
* Öğleden sonra veya eve ne zaman gelirseniz, 15-20 dakika kadar uzanarak dinlenin. Ama bu süreyi uzatmayın. Çünkü gece uykularınız bozulur.
* Aktif olun. Hafif egzersizler yorgunluğa karşı en iyi ilaçtır.
* Havadaki elektrik yükünden korunmak için pamuklu kumaşlar, hava alan çorap ve ayakkabılar giyin. Her gün ılık duş alın. Kırlara çıkın, çimenlerin üzerinde biraz yalınayak yürüyün ve toprağa dokunun. Hiçbir yere gidemiyorsanız, kendi ellerinizle saksılarınızın toprağını değiştirin.
* Bu dönemde en iyi dostlarınızdan biri yine masaj ve yogadır. Her ikisi de vücudumuzdaki enerji dengesini yeniden düzenler.
* En neşeli, en esprili arkadaşlarınızla görüşün, sizi güldüren filmler izleyin, coşkulu müzikler dinleyin. Neşe bağışıklık sistemini güçlendirir!
|