Ispanaklı mercimek
Mercimekleri unlu suyu gidene kadar yıkayıp, tencereye koyun. Su, soğan ve sarmısağı ilave edin. Kapağı kapalı olarak ağır ağır 5 dakika pişirip, zencefil, toz kırmızıbiber ve tuzu koyup, ağır ağır mercimekler helmeleşinceye kadar pişirmeye devam edin. Ispanağı ilave edip, eriyene ve mercimeklere iyice karışana kadar pişirmeye devam edin. Yoğurdu ilave edip iyice karıştırın ve 3 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.
6 kişilik * 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
* 2 su bardağı su (kaynar)
* 500 gr. ıspanak (ince kıyılmış)
* 1 adet orta boy soğan (iri kıyılmış)
* 1 diş sarmısak (iri kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı zencefil n1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
* Tuz
* 2 tatlı kaşığı yoğurt
|