|
|
Portakal şerbetli haşhaş keki
Altı bölümlü bir kek kalıbını yağlayın. Bir kapta tereyağını yumuşatıp, krema kıvamına gelene kadar çırpın. Şeker, limon kabuğu rendesi ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, iyice yumuşayana kadar çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ekleyin ve her yumurtadan sonra karışımı iyice çırpın. Metal bir kaşıkla un, haşhaş tohumu ve portakal suyunu ilave edip, iyice karıştırın. Karışımı bir kaşık yardımıyla kek kalıbına paylaştırıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartmadan 2-3 dakika bekletin. Üzerlerini portakal kabukları ile süsleyip, şerbeti dökerek servis yapın. Şerbet: Portakalın kabuklarını, beyaz kısımlarını almadan soyup, ince şerit doğrayın ve küçük bir tencerede su ile kaynatıp, ateşi kısın. 2 dakika daha ağır ağır kaynatın. Kabukları ayırıp, suyunu süzün. Kabukları tavaya alın. Portakal ve limonu sıkıp sularını tavadaki kabukların üzerine dökün. Şekeri ilave edip, kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın ve koyulaşana kadar yaklaşık 5 dakika daha ağır ağır kaynatın.
6 kişilik * 100 gr. tereyağı
* 1/2 su bardağı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
* 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
* 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)n 1 su bardağı kekun
* 2 çorba kaşığı haşhaş tohumu
* 1 kahve fincanı portakal suyu
Şerbet: * 1 adet portakal
* 1 adet limon
* 1-1/4 su bardağı su
* 2 kahve fincanı tozşeker
|