Pirinç tatlısı
Pirinci unlu suyu gidene kadar yıkayın. Pirinçlerin üzerine çıkıncaya kadar soğuk su koyup, en az 4 saat bekletin. Büyük bir tencerede yağı ısıtıp, karanfil, kakule ve tarçını 3 dakika çevirin. Pirinci süzüp, tencereye koyun. Kaynar su, şeker ve safranı ekleyip, iyice karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 15-20 dakika pişirip, diri bir pilav hazırlayın. En son bal, kuru üzüm, badem ve fıstığı ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
6 kişilik * 1,5 su bardağı basmati pirinci
* 100 gr. tereyağı
* 6 adet karanfil
* 6 adet kakule
* 8 cm. çubuk tarçın
* 2 su bardağı su (kaynar)
* 50 gr. esmerşeker
* 1/2 tatlı kaşığı safran
* 2 çorba kaşığı bal
* 50 gr. badem
* 50 gr. fıstık
|