Buğdaylı piliç
Etleri yağın yarısı ile yağlayın, ızgarada ve orta ateşte her iki yüzünü 4-5'er dakika pişirin. 2 adet limonun suyunu sıkıp, kabuklarını rendeleyin. Kalan yağ, aşurelik buğday, soğan, acı kırmızı biber, kişniş, limon kabuğu, limon suyu, etli kırmızı biber, tuz ve karabiberi iyice harmanlayın. Harmanlanan malzemeyi tabaklara paylaştırıp, üzerlerine etleri yerleştirin ve sıcak servis yapın.
4 kişilik
* 1 paket piliç light göğüs
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı aşurelik buğday (pişmiş)
* 1 adet kırmızı soğan (iri doğranmış)
* 1 adet acı kırmızı biber (iri doğranmış)
* 4 çorba kaşığı kişniş veya maydanoz (iri doğranmış)
* 2 adet limon
* 1 adet etli kırmızı biber (iri doğranmış)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|