300 baskı yapan 'Şu Çılgın Türkler' yayınevi sahibine vergi rekortmenliği getirdi.
BilgiYayınevi'nin sahibi Ahmet Tevfik Küflü, Turgut Özakman'ın 700 bin satan 'Şu Çılgın Türkler' kitabı sayesinde Ankara vergi rekortmenliğinde 11'inci oldu. Bir yılda kazancını 6'ya katlayan Küflü 2.1 milyon YTL gelir beyan etti.
'Şu Çılgın Türkler' ile vergi rekortmeni oldu
Turgut Özakman'ın 'Şu Çılgın Türkler' kitabı, yayınevine vergi rekortmenliği getirdi. Bilgi Yayınevi'nin sahibi Ahmet Küflü, 2.1 milyon YTL kazanç ile Ankara vergi rekortmenleri listesinde 11'inci oldu.
Yazın dünyasında rekorları altüst eden Turgut Özakman'ın, 'Şu Çılgın Türkler' kitabı, bir rekor da yayınevi sahibine getirdi. Kitabı basan Bilgi Yayınevi'nin sahibi Ahmet Tevfik Küflü, dün açıklanan Ankara vergi rekortmenleri listesinde 11'inci sırada yeraldı. 2 milyon 165 bin YTL kazanç beyan eden Küflü, 859 bin 898 YTL vergi ödeyecek. SABAH'a açıklama yapan Küflü, "Bu tablo, Şu Çılgın Türkler'in zaferidir" dedi.
50 YILLIK MÜESSESE Bilgi Yayınevi'nin sahibi Ahmet Tevfik Küflü, Şu Çılgın Türkler'in, 300 baskı yaptığını ve kısa
dönemde en çok satan kitap ünvanını aldığını belirtti. Kitabın, 700 binden fazla sattığını, bir o kadar da korsan baskısı olduğunu tahmin ettiğini ifade eden Küflü, şunları söyledi: "Ankara'da vergi rekortmenleri listesine girmemiz, 11'inci sırada bulunmamız Şu Çılgın Türkler'in eseri. Biz, kayıtlı satışlarımızla rekortmen olabildiğimize göre, korsan yayınlara önlem alınmasının önemi de ortaya çıkıyor. Burası 50 yıllık müessese. Şu Çılgın Türkler'in iyi satacağını tahmin etmiştim, ama süper bir şey oldu."
GELİRİ KATLADI Bilgi Yayınevi sahibi Küflü'nün, geçen yıl 365 bin YTL kazanç beyan ettiği ve 152 bin YTL vergi ödediği anlaşıldı. Bu yılki beyanı 2.1 milyon YTL'yi aşarak, geçen yılki kazancını 6'ya katladı. Ankara Vergi Dairesi Başkanı Cemal Boyalı ise Küflü'nün çağrısı üzerine, "Kayıtdışı ile mücadele toplumun tüm bireylerinin ortak görevi. Her sektörü, içindekiler daha iyi tanıyor. İçlerindeki olumsuz unsurları bize bildirsinler, hep birlikte ayıklayalım" dedi.
KİTAPÇI SAYISI AZALDI Ahmet Küflü, 1970'li yıllarda Türkiye'de 10 bin kitapçı bulunduğunu, bugün bu sayının 800'e gerilediğini hatırlattı ve şöyle devam etti: "Kitapevlerinin büyük çoğunluğu Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük illerde. Ekonomisi gelişmiş dediğimiz Gaziantep'te kitapçı yok. Yıllar önce küçük kasabalarda bile kitapçılar bulunurdu. Şu Çılgın Türkler, ulusal duyarlılık kadar kitaba ilgiyi arttırması bakımından da önemli rol oynadı. Yurdun her yanına dağıtıldı."