| | Geleceğin şarap merkezi Şarap Mendoza'da halkın vazgeçilmez bir parçası olmuş. Ülkemizdeki üreticilerin bu ürüne olan soğuk tutumlarını hatırlayıp hüzünlendim. Sayısız kereler uçağa bindim. Kimbilir kaç kez o koca uçakların havada zangır zangır titrediğine, güvdelerinin çatırdadığına tanık oldum. Ama...devamı |
|
| | Cadde'de kahvaltı keyfi Bütün bir haftanın yorgunluğunu pazar günü hoş bir mekanda aileniz ya da arkadaşlarınızla birlikte yapacağınız leziz bir kahvaltı ile atabilirsiniz. Uzun bir uykudan sonra, bol çeşidin yer aldığı açık büfeden dilediğiniz kadar atıştırabileceğiniz, sevdiklerinizle doyasıya sohbet...devamı |
|
| | Polonya seferinde lohusa şerbeti Haseki Gülnuş Sultan bir sefer sırasında hamileymiş. III. Ahmet seferde doğunca, aynı tarihe düşen Şeker Bayramı ve doğum şenliklerle ülke çapında kutlanmış. Şu her birimizin kah merak, kah hamasetle; çoğu kez ne olup bittiğine hakim olmaksızın dilden dile teslim ettiğimiz "mutfağımız"...devamı |
|
| | İstediği şarabı içebilen var mı? Yüksek vergiden kaynaklanan kayıtsız ve haksız rekabet, müşteriyi de zor durumda bırakıyor. Gittiğiniz lokantada "Sadece şu şarabı satıyoruz" denince, bu oldu bittiyi mecburen kabulleniyorsunuz. Üç dört ay oldu mu? Çırağan Kempinski Oteli saray bloğu üst kat salonlarından...devamı |
|
| | Türkler evde en çok balkabaklı mantı istiyor Avrupa'nın başarılı şefleri sosyete ve iş dünyasından ünlü isimlerin evlerindeki davetlerde mutfağa girip yemekleri hazırlıyor. 10 yıldır Türkiye'de yaşayan ünlü İtalyan aşçı Carlo Bernardini de İstanbul'da aynı hizmeti veriyor. Yeni trend evlerdeki yemek davetlerinde mutfakları ünlü...devamı |
|
| | Şili'de bağbozumu zamanı Tam 13 saattir havadayız. Madrid'den bindiğimiz uçak dağlarla çevrili bir çanağın içinde uzanan Santiago kentine artık iyice yaklaştı. Eskiden gemiciler dönüşü yıllar sürecek, belki de hiçbir zaman dönülemeyecek bu yolculuğa aileleriyle helallaşıp öyle çıkarlardı. Dile kolay, ekvator...devamı |
|
| | Soframızda nur kaza bela geri dur Osmanlı mutfak kültürü çok seçiciydi. En fazla rağbet gören yağ tereyağıydı. Eski Türk adedine göre sarayın artan yemekleri, bu olay için pişirilmiş pilav ile birlikte kaselere konarak sokağa ya da meydana yerleştirilir, yeniçerilere dağıtılırdı. Elimizde yeni bir kitap var. Adını bir...devamı |
|
| | Küçük buluşlarıyla servet kazandılar Fitness ve diyet gibi zayıflama yöntemleriyle ilgili yaptıkları küçük buluşlar, bu insanlara bir servet kazandırdı. Doğal enerji barından yiyeceklerin üzerine sıkılan diyet spreye kadar yaptıkları ilginç buluşlar People dergisine konu oldu. Lezzet spreyiyle kalori korkusu bitti...devamı |
|
| | Çikolatada kalite devrimi Herkesin tutkunu olduğu çikolatada lezzet arayışları sürüyor. Yüksek kakao oranlı çikolatalar da sütlüleri çoktan gölgede bıraktı. Ben de çoğu Türk çikolata severi gibi sütlü çikolatadan yanaydım. "Bitter", adı üstünde acı çikolataydı ve özellikle küçükken bunun nesinin sevilebileceğine...devamı |
|