|
|
Ananas soslu hindi
Isıtılmış zeytinyağında etleri 5 dakika soteleyin ve ayrı bir kaba alın. Etleri aldığınız yağa soğan ve sarmısağı koyup, sararıncaya kadar soteleyin. Yeşil biber, kırmızı biber ve kıyılmış kerevizi katıp, karıştırarak 3-4 dakika soteleyin ve etleri katıp, karıştırın. Ananas suyu, soya sosu, defne yaprağı, hindistancevizi ve suyu ilave edip, 20 dakika pişirin. Mısır nişastasını su ile açıp, etlerin üzerine gezdirin ve yemeğin suyu hafif koyulaşıncaya kadar 2-3 dakika daha pişirin. Ananasları ilave edip, karabiber serpin ve 10 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirin. Üzerine bademleri serperek servis yapın. 4 kişilik * 1 tabak hindi kalça kuşbaşı
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan
* 2 diş sarmısak
* 2 adet yeşil biber
* 1 adet etli kırmızı biber (jülyen kesilmiş)
* 1 su bardağı kereviz sapı
* 1/2 su bardağı ananas suyu
* 3 çorba kaşığı soya sosu
* 1 adet defne yaprağı (3'e bölünmüş)
* 1/2 su bardağı hindistancevizi
* 1/2 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı mısır nişastası
* 1/2 su bardağı su
* 4 dilim ananas
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1/2 su bardağı badem
|