|
|
Patlıcanlı papatya
Ekmeği ıslatıp, kabuğu ile beraber suyunu iyice sıkın. Tuz katıp, ezerek ufalayıp, zeytinyağını katın. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin, en az 30 dakika dinlendirin. Patlıcanları teflon tavada közleyip, kabuklarını soyun ve incecik kıyın, patates, yumurtanın beyazı, lor, tuz ve karabiber katıp, karıştırın. Kıymaya şamfıstığı, sarmısak, kimyon, muskat, kırmızıbiber, maydanoz, tuz ve karabiber katıp, iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp, ısıtılmış yağda hafif kızartın ve havlu kağıt üzerine çıkartın. Hamuru 6'ya bölün. Unlu düz bir yüzeyde her bir parçadan 10 cm. çapında bezeler açın. Yuvarlak hamurların yarısının kenarlarına keskin bir bıçakla çentikler yaparak güneş şekli verin. Kesik olmayan kısmına patlıcanlı harç koyun, üzerine kaşar peyniri serpip, kızarttığınız köfteleri yerleştirin. Tüm hamurları aynı şeklide hazırlayın. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 220 derece fırında hamurların kenarları kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
6 kişilik * 250 gr. hindi kıyma
* 2 adet patlıcan
* 2 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş)
* 1 adet yumurta (sarısı, beyazı ayrılmış)
* 2 çorba kaşığı lor peyniri
* 1 kahve fincanı şamfıstığı (iri kıyılmış)
* 1 diş sarmısak
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı muskat (rendelenmiş)
* 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
* 10 sap maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 kahve fincanı kaşar peyniri (rendelenmiş)
* Tuz, karabiber
Hamuru: * 1/2 adet bayat ekmek
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2/3 su bardağı un
|