|
|
Sultan havuzu
Unu eleyip, su ve yumurta ile yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 4'e bölüp unlu bir yüzeyde 25 cm. çapında 0,5 cm. kalınlığında açın. Açtığınız hamurları oklavaya sarıp, oklavayı çıkartın. 1 cm. kalınlığında kesip, şeritleri unlu bir yüzeye yayın ve en az 1 saat dinlendirin. Isıtılmış zeytinyağında sarmısağı soteleyip, eti ilave edin ve 5 dakika karıştırarak pişirin. Domates, yeşil biber, şeker, karanfil, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırın. Suyu ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Kekik ve pul biber ekleyip, harmanlayın. Kaynar suda hamurları haşlayıp, süzün. Servis tabağına alıp, ortasını açın. Hazırladığınız etleri, tabaktaki hamurun ortasına koyun. Tereyağını ısıtıp, etlerin üzerine gezdirin ve yeşil salata ile birlikte servis yapın.
6 kişilik * 500 gr. kuşbaşı et
* 3 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 1/4 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 diş sarmısak
* 2 adet domates
* 2 adet yeşil biber
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 2 adet karanfil
* 4 adet tane karabiber
* Tuz
* 1/2 su bardağı su
* 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çorba kaşığı tereyağı
|