Cevizli tatlı
Unu, sıyıvağı, iri dövülmüş ceviz içini, kabartma tozunu ve oda sıcaklığında bekletilmiş margarini karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru, yağlayıp unladığınız yuvarlak bir kalıba döşeyin. Üçgen şeklinde kesin. 170 derece ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya dek pişirin. Şerbeti için şeker ve suyu 20 dakika kaynatın. Ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ilave edin. Hazırladığınız şerbetin ılınmasını bekleyin. Ilınmış tatlıların üzerine şerbeti dökün. Üçgen şeklindeki her dilimin üzerini cevizle süsleyip servis yapın.
* 10 çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi
* 4 su bardağı un
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 125 gram margarin
* 1 su bardağı süt
* 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için: * 3 su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
* 2 tatlı kaşığı limon suyu
|