|
|
Kuzu sarma
2çorba kaşığı şeker, 2 çorba kaşığı balsamik sirke ve yağı karıştırın, soğanları bu karışıma katıp, sallayarak her tarafını iyice bulayın. Eti kesik tarafı üste gelecek şekilde düz bir zemine yayıp, üzerini streçleyin. Et dövme aleti ile eti döverek inceltin ve her iki yüzüne soğanları buladığınız sostan sürün. Etin üzerine ve orta kısmına üst üste sırasıyla ıspanak yaprakları, salamları ve soğanların yarısını dizin ve eti rulo şeklinde sıkıca sarın. Pişirirken açılmaması için sicimle 2'şer cm. aralıklarla bağlayın. Eti ve kalan soğanları yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin, kalan şeker ve sirkeyi iyice karıştırın, etin üzerine sürdükten sonra kalan sosu soğanların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 dercee fırında üzeri açık olarak 15 dakika pişirip, eti alüminyum folyo ile kaplayın ve fırının ısısını 170 derece düşürerek yaklaşık 45 dakika daha pişirin. Kabın içindeki suyun yüzeyinde oluşan yağı alın ve bir tavaya koyun. Sos hafifçe azalmaya başlayana kadar kısık ateşte 5 dakika karıştırarak kaynatın. Eti, soğanlar, koyulaşmış sos ve arzu ederseniz patates püresi ile birlikte servis yapın.
6 kişilik * 500 gr. arpacık soğan * 5 çorba kaşığı esmer şeker * 1 çay bardağı balsamik sirke * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 kg. kemiksiz kuzu eti (fileto kısmı) * 1 komposto kasesi ıspanak * 6 dilim salam * 1 çorba kaşığı limon suyu
|