|
|
|
|
|
Peynir, rakı ile çok daha iyi gider
|
|
Peynirin ağız içindeki reseptörleri kapladığı için şarabın tadının alımını güçleştirebileceği fikrine katılırım. Eğer ortada bir şarap tadım seansı varsa bu tabii ki peynir ile yapılmaz. Ama amaç iyi bir şarapla uygun bir peyniri birleştirerek tadına varmaksa bu tezden yola çıkmak doğru olmaz. Birbiriyle uyumlu çok güzel şarap ve peynirler vardır. Aslında çıkan bu sonucu rakı açısından da değerlendirmek mümkündür. Rakı özelliği itibariyle çok güçlüdür. Onun etkisini azaltmak için bu yüzden su ile karıştırılır ya da mezelerle birlikte tüketilir. Bu yüzden örneğin peynirin ağız içindeki reseptörleri kaplaması ve rakının o keskin özelliğini azaltması iyi bir şeydir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|