|
|
Lezzet dilimleri
Ekmek dilimlerine zeytinyağı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında ızgaranın altına yerleştirin. Ekmekler sararıncaya kadar kızartın, ekmeklerin bir tarafına, sarmısakların kesik taraflarını sürerek sarmısaklayın. Ekmek dilimlerinin yarısının üzerine domates ve soğan dilimlerini yerleştirip, ılınıncaya kadar ızgarada ısıtın, fesleğen yaprakları ile süsleyin. Patlıcan dilimlerine fırça ile zeytinyağı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgarasında her iki tarafları sararıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Kalan ekmeklerin üzerine patlıcan dilimleri ve beyazpeynir koyup, karabiber serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgarasında peynirler pembeleşinceye kadar 1-2 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
6 kişilik * 1 adet baton ekmek * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 diş sarmısak (ikiye bölünmüş) * 2 adet domates (dilimlenmiş) * 1 adet kırmızı soğan (dilimlenmiş) * 3 sap fesleğen * 1 adet patlıcan (dilimlenmiş) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 100 gr. beyazpeynir (kırıklanmış) * Karabiber
|