Ispanak topları
Ispanakları kaynar suda yaklaşık 5 dakika haşlayın, süzüp kalan suyu iyice sıkın ve ince kıyın. Ispanağa yumurtalar, un ve muskatı katıp, harmanlayın. Eğer hazırladığınız karışım çok yumuşak olursa biraz daha un katın. Karışımdan minik toplar hazırlayıp, 30 dakika dinlendirin. Hazırladığınız topları, tuzlu kaynar suya atıp, 2-3 dakika pişirin. Tabağa aldıktan sonra üzerine tereyağı, adaçayı ve kaşarpeyniri serpip, servis yapın.
6 kişilik * 1,5 kg. ıspanak * 2 adet yumurta ve * 1 adet yumurtanın sarısı * 4 çorba kaşığı un * 1/4 çay kaşığı muskat * 3 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş) * 1 çorba kaşığı adaçayı (taze ya da kurutulmuş) * 3 çorba kaşığı eski kaşarpeyniri (rendelenmiş)
|