Bamya turşusu
Bamya, sarmısak, erik ve havucu, turşu yapacağınız kavanoza kat kat dizin. Aralarına kereviz tohumu ve karabiber tanelerinden atın. En üste limon dilimleri ve maydanoz dallarını koyun. Su, sirke ve limon suyunu karıştırın. (Hazırladığınız su, karışımın üzerine çıkmalı, gerekirse su ilave edin.) Kavanozdaki suyu malzemeler kavanozda kalacak şekilde süzün, içine tuz, şeker, limon kabuklarını katın ve 10 dakika kaynatıp, ılıtın. Ilınan suyu bamyaların üzerine döküp, kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Yan yatırıp, serin bir yerde 8- 10 gün çevire çevire muhafaza edin. 15 gün sonra servis yapabilirsiniz.
4 kişilik * 250 gr. bamya * 10 diş sarmısak * 1 su bardağı erik * 1/2 adet havuç (ince parmak doğranmış) * 1 çorba kaşığı kereviz tohumu * 10-15 adet tane karabiber * 2 adet limon (1 adet limon kabuğu dilimlenmiş, * 1 adet limonun suyu sıkılmış) * 2 dal maydanoz * 1 su bardağı su * 1/2 çay bardağı sirke * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 3 tatlı kaşığı tuz
|