|
|
|
|
En leziz rakı mezeleri
Türk mutfağının özel tatlarıdır mezeler. Sofranıza renk katacak bu lezzetlerle konuklarınızı memnun edeceksiniz. İşte yapması kolay, yemesi çok keyifli mezelerden birkaç örnek. Biri mutlaka damak tadınıza uyacak.
Kabak Çitmesi Hazırlanışı Küp şeklinde doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar sıvıyağda kavrulur. Salça ilave edilir. Kabaklar küp şeklinde doğranıp salçalı karışıma ilave edilir. Tuz ve pul biber ile 1 çay bardağı kadar su eklenerek pişirilir. Kabaklar yumuşayınca soğumaya bırakılır. Yoğurt ve sarımsaklar ayrı bir kapta karıştırılarak kabağın üzerine dökülür ve servis edilir.
MALZEMELER * 1 adet kuru soğan * 1 çorba kaşığı salça * 1 çorba kaşığı sıvı yağ * 1 kg kabak * 1 çay bardağı su * Pul biber * Tuz * Yoğurt * Sarımsak
|
|
|
|
|
|
|
|
|