Nohutlu çorba
Zeytinyağını tencereye koyup ısıtın ve minik doğradığınız soğan ve sarmısakları içine atın. İyice yumuşayıp pembeleşene kadar 5-6 dakika kavurun. Arkasından kimyon, pul biber ve kişnişi atıp birkaç dakika daha çevirin. Daha sonar kekik, nohut ve suyu ekleyin, üzerini kapatıp orta ateşte 40 dakika pişmeye bırakın. Bu sürenin sonunda küp küp doğradığınız patates, havuç ve domatesler ile yine doğradığınız taze kişnişleri ekleyin ve tekrar 35-40 dakika daha pişmeye bırakın. Bu çorbayı dilerseniz bu şekilde, dilerseniz de blendırdan geçirip püre halinde servis yapabilirsiniz. Malzemesi (4-6 kişilik): * 3 su bardağı nohut (suda beklemiş) * 1.5 litre su * 1 patates * 2 havuç * 3 domates * 4 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 küçük soğan * 3 diş sarımsak * 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber * 1 yemek kaşığı toz kişniş * 2 çay kaşığı kimyon * 2 dal taze kekik * 3 yemek kaşığı taze kişniş * Tuz ve karabiber
|