|
|
Herkes kolayca yapabilir
Leziz yemeklerle dolu bir sofraya oturmak herkese kendini iyi hissettirir. Ev sahibinin tercihi ise rahat hazırlanabilecek ama aynı zamanda zengin bir mönüdür. Bu hafta sizlere fazla yorulmadan yapabileceğiniz tarifler verdik. Ölçülere dikkat etmeniz yeterli. Üstelik anneler sömestr tatili boyunca evde yemek bekleyen çocukları için, bu mönüden faydalanıp her güne ayrı bir lezzet katabilir. Özellikle dondurmalı brownie'nin onları baştan çıkaracağına hiç şüphe yok...
Patates graten ve biberiyeli tavuk Patatesleri ince halkalar halinde doğrayıp yayvan bir kabın içine yerleştirin. Minik doğranmış sarımsakları patateslerin arasına eşit dağılacak şekilde koyduktan sonra üzerine bir kutu kremayı döküp güzelce yayın. Krema, patatesleri kaplamadıysa bir miktar süt ilave edin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırına koyun ve 35-40 dakika, üzeri kahverengimsi bir hal alana kadar pişirin. Malzemesi (4 kişilik): * 4-5 adet orta boy patates * 1 kutu krema (200 gr.) * 2-3 diş sarımsak * 1 su bardağı süt (gerekirse)
Bir çelik tencereye tavuk parçalarını, ince doğranmış sarımsakları, biberiyeyi, tuz ve karabiberi koyup kapağını kapatın. Orta ateşte yaklaşık 20 dakika iyice pişirin. Pişirme sırasında tavukları bir-iki kere çevirip her yerinin aynı oranda pişmesini sağlayın. Üzerinde taze biberiye dalı ve yanında patates gratenle sıcak servis yapın. Malzemesi (4 kişilik): * 4 adet tavuk kalça şiş * 2-3 diş sarımsak * 1 demet taze biberiye * Tuz, karabiber
SUNAY BABAHAN
|