Mutfakta Lezzet Güneşi
Ekşili zeytinyağlı bamya 6 kişilik * 1/2 kg. bamya * 1 adet büyük soğan (piyaz doğranmış) * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 adet etli kırmızıbiber (jülyen doğranmış) * 1 baş sarımsak (kabuklu) * 1 adet limon suyu * 1 kahve fincanı nar ekşisi * 1/2 su bardağı su (kaynar) * Tuz
Sarmısakları taneleyip, soğuk suya atın. Ovalayarak dıştaki ince beyaz kabuklarını çıkartın. Kalın iç kabukları kalsın. Bamyaları yıkadıktan sonra ayıklayıp, bol sirkeli suda 30 dakika bekletin. Soğanı yağda yumuşatın. Kabuklu sarımsak ve kırmızı biberi katıp, karıştırarak 3 dakika pişirin. Limon suyunu, nar ekşisini, tuzu ve bamyaları da ilave edip harmanlayın. Kaynar suyu üzerine gezdirip, 10 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın. Not: Bu yemeğe kıyma veya et ilave ederek sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
|