| | Meyhane kültürünü yaşatıyorlar 67 yıldır Kumkapı'da hizmet veren Kör Agop Meyhanesi, balık çorbası ve Ermeni mezeleriyle ünlü. Meyhanenin sahipleri Silva ve oğlu Daniel İnciyan, lezzetlerinin sırrını açıklamıyor. Meyhane kültürü denilince ilk akla gelen mekanlardan biri 67 yıldır hizmet veren Kör Agop. Geçen...devamı |
|
| | Menü lokantanın aynasıdır Türkiye'nin en büyük yemek ve ziyafet menüleri koleksiyoncusu Muhtar Katırcıoğlu ile Crown Plaza Oteli'nin 24. katındaki Doruk Restoran'da buluşup menülerin tarihçesini konuştuk. Katırcıoğlu'na göre Avrupa'daki ziyafetlerin aksine Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün menülerine yeterince önem...devamı |
|
| | Rakının yanına giden en güzel mezeler Birbirinden leziz mezelerle masalarınızı renklendirmek hiç zor değil. Verdiğimiz kolay tariflerle misafirlerinize hem görsel bir şölen yaşatacak hem de damaklarında hoş tatlar bırakacaksınız. Mercimekli humus HAZIRLANIŞI Mercimeği yıkayın. Patatesin, havucun ve...devamı |
|
| | Antepli Musa Usta Musa Dağdeviren bir Anadolu mutfakları uzmanı; ayrıca Yemek Kültürü Dergisi'nin de yayımcısı. Gerek fırının ardında gerek tencerenin başında çok az kişinin bildiği yemekleri orijinal malzemeleri ile pişirip mütevazı lokantasında, Kadıköy'deki Çiya Sofrası'nda yemekseverlere sunuyor. -...devamı |
|
| | Peynir, zeytin ekmek kaşifi Bu hafta konuğum Türk peynirlerini ilk kez kapsamlı bir kitapta toplayan öğretim üyesi, gazeteci, yazar Artun Ünsal. Onunla peynir tadıp Anadolu peynirleri üzerine sohbet ettik. - Süt ve peynir, zeytin ve zeytinyağı, ekmek; Anadolu'nun bütün kutsal ürünlerini kitaplara dökmüş, bunlar...devamı |
|
| | Eleştirmenlik deneyim ister Bu haftaki konuğum herkesin sinema yazılarından tanıdığı, ancak onun Türkiye'nin ilk restoran yazarı olduğunu pek kimsenin bilmediği Atilla Dorsay. Onunla tarihi Pandeli Lokantası'nda buluşup eleştirmenlik üzerine söyleştik. -Geçen gün gazetede bu hafta kiminle yemek yiyeceğimi...devamı |
|
| | Garsonluğun geleceği karanlık Osman Serim yiyecek içecek sektörünün her alanında geniş deneyimi olan bir gastronomi ustası. Servis teknikleri ve uygulamaları üzerine dersler de veriyor. Önemli bir yemek ve şarapsever olan Serim ile Bebek Oteli'nin alt katındaki çok şık Ambassadeurs deniz ürünleri restoranında buluşup,...devamı |
|
| | Soframızdan otlar eksik olmaz Bu haftaki konuğum Gökçen Adar. Adar uzun bir mühendislik kariyerinin ardından emekli oldu. Daha sonra da mutfak ve yemek kültürü konusundaki birikimlerini kitaplara yansıtmaya başladı. Kitaplarının büyük bölümü İzmir ve Ege Mutfağı üzerine. Onunla İstanbul Ahırkapı'daki Giritli...devamı |
|
| | Alafranga pastacılıkta 82 yıl Harry Lenas İstanbul'da pastacıların duayeni. Onun başarıyla yönettiği Baylan Pastanesi, Cumhuriyet ile yaşıt; 1923'ten beri faal. Şeker Bayramı'na denk düşen bu lezzet sohbeti için Harry Lenas ile günümüz pastacılığının başarılı temsilcilerinden Levent'teki Art Cafe'de tatlı yiyip tatlı...devamı |
|