| | İdeolojinin keskin kılıcı bilimin ışığını söndürdü Rektör Yücel Aşkın'ın başlattığı Van yöresine ait Norduz koyun ve keçisinin yok olmaktan kurtarılması ve inci kefalini ekonomiye kazandırması ile ilgili çalışmalar bugüne dek gözardı edildi. Başbakanımız Yeni Zelanda'da rektörlerimizi eleştirdi. Oysa bizim üniversitelerimizde çok iyi...devamı |
|
| | Rejans'ın mutfak sırları kitap oldu İstanbul'un en eski Rus restoranı tarihi ve yemekleriyle kitap haline geldi. Restoranın ortaklarından Erdal Sezener'in yazdığı 'Rejans Yemekleri-Krallara Layık Bir Sofra' öyküleriyle Rus yemek kültürünü anlatıyor. Bundan 74 yıl önce Galatasaray'da iki Rus ve bir Kırım Türkü tarafından bir...devamı |
|
| | Avrupa Topluluğu'nda yüz kızartıcı sokaklar Birahanelerin açılması 1840'lı yıllarda başlamış. 120 yıl öncesinin kırmızı noktasız Osmanlı başkentinden, bugünkü belediye kararlarına gelişimiz malum sokakları değil, yüzümüzü kızartmalıdır. Türkler herkes için olmasa dahi, mizahçılar için şahane gündemler oluşturmakla maruf...devamı |
|
| | İçkiyi severim sarhoşluğu sevmem Bu yıl ölümünün 40. yıldönümünde andığımız usta kalem Refik Halid Karay içme felsefesini böyle açıklıyor. Karay'ın yiyecek içecek kültürümüze kazandırdığı eserlere önem vermek gerekir. Şüphe yok ki Ermeni şivesiyle patlıcan tavası, fakat İstanbullu Türk ağzıyle patlıcan kızartması...devamı |
|
| | Mondovino şarabın merkezine seyahat Bazıları Michel Rolland için guru, dahi, sanatçı, hatta sihirbaz diyor. Bir şarap danışmanının uluslararası şarap endüstrisi üzerindeki etkisine bakarsanız belki de o, bu sıfatların tümüne birden talip. Geçtiğimiz hafta salı akşamı Mey İçki Grubu'na dahil Kayra Şarapları şarapseverleri...devamı |
|
| | Bulgar şarapları patladı AB'ye girme heyecanı Bulgaristan'ın şaraplarını da canlandırdı... Fransız, Amerikan ve İtalyan şarap üreticilerinin Bulgar meslektaşlarıyla yaptıkları teknik ve sermaye işbirliği kendini göstermeye başladı. Raflar yeni etiketlerle dolu. Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da otelin lobisinde...devamı |
|
| | Mantar çiçek gibi toplanmaz Şimdi tam mevsimi ama mantarların hangilerinin yenilebilir olduğunu doğru biçimde değerlendirmek kolay iş değil... Zehirlileri zehirsizden ayırmayı şansa bırakmamak için kültür mantarını tercih etmek gerekir. Geçenlerde bir aile yemeğine davetliydik. Çoluk çocuk masanın etrafında...devamı |
|
| | Picasso Şile palamudunu sever miydi? 'Picasso'nun Sofrası' adlı kitap büyük bir sanatçının ruhunun derinlerine, günlük yaşamının seyrine göz atmamızı sağlıyor. Ve onun kokusunu hiç unutmadığı sardalyalarıyla tanışmamızı da. Sabancı Müzesi; Emirgan'da, dünyadaki çoğu rakip müzenin gözünü kamaştıracak bir başarı elde etti.devamı |
|
| | Ekmek kokusuyla uyanmak Evde ekmek yapılan günler yeniden başladı. İster makineli ister makinesiz, hanımlar artık birbirlerine çaya gittiklerinde ev yapımı ekmekle ağırlanıyor. Aile sofrasına ilk katkım, annemin avucuma küçük bir madeni para sıkıştırıp köşedeki fırına yollamasıyla başlamıştı. Okul çağına...devamı |
|