Lezzet Güneşi
Külhan tatlısı Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve tozşekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Şerbeti soğumaya bırakın. Bir tencerede 4 su bardağı süt, 1 su bardağı irmik, dövülmüş damla sakızı ve yumurtaları çırpın. Ateşe koyup, koyulaşıncaya kadar karıştırın. Meyve şekerlemelerini ve margarini ilave edin. Ateşten aldığınız karışımı küçük kalıplara douldurun. Bu kalıpları fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Soğuyunca tabağa ters çevirin. Şerbeti üzerine gezdirin. Dövülmüş antep fıstığı ve limon dilimleriyle süsleyip, servis yapın.
6 kişilik
* 1 su bardağı irmik
* 4 su bardağı süt
* 1 paket damla sakızı
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı tozşeker
* Meyve şekerlemesi
* 100 gram margarin 1 tutam tuz
Şerbeti için:
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı su
* Yarım limonun suyu
* Üzerine:
* Dövülmüş antepfıstığı
* 1 adet limon
|