|
|
|
|
Gülsuyuyla puding(4 kişilik)
Küçük bir kabın içinde nişasta, şeker ve birkaç yemek kaşığı sütü bulamaç kıcamına gelene kadar karıştırın. Bir başka tencereye sütün tamamını koyun ve ocağın üzerine yerleştirin. Süt kaynayana kadar yüksek ateşte karıştırın. Kaynayınca altını kısıp kaynayan sütten aldığınız birkaç kaşık sütü diğerkaptaki karışıma ekleyin ve karşıtırın. Sonra bu karışımdan birkaç kaşık alarak kayanayan süte ekleyin vekaptaki karışım tamamen kayanayan süte karışana kadar bu işleme devam edin. Devamlı karıştırdığınız sütün koyulaşmasını bekleyin. İyice koyulaşıp muhallebi kıvamını alınca altını kapatın. İki kaşık gülsuyunu bu karışıma ekleyin. Tabaklara paylaştırın ve soğumasını bekleyin. Soğuyunca üzerine ceviz ve limon kabuğu rendesi ekleyin.
Malzemesi: * 5 yemek kaşığı nişasta * 5 yemek kaşığı şeker * 4 su bardağı süt * 2 yemek kaşığı gülsuyu * 1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz * 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
|
|
|
|
|
|
|
|
|