Kuzu etli, kayısılı tajin
Bir tencerede yağı kızdırdıktan sonra etleri iyice kavurun ve ayrı bir kaba koyun. Sonra yağın içine küçük doğradığınız soğanlarla sarmısakları atıp iyice pembeleşene kadar kavurun. Zencefili, safranı, kişnişi ve kimyonu koyun birkaç dakika daha pişirmeye devam edin. Ayırdığınız etleri tencereye yeniden koyun, portakal suyunu ve altı bardak suyu, en son olarak da yıkadığınız kuru kayısıları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte yarım saat pişirin. Etler iyice yumuşadıktan sonra tencerenin altını kapatın. Tajini, servis yapacağınız kaba aktarın. Tuz ve karabiberi koyduktan sonra üzerine maydanozları ekleyerek servis yapın.
(4-6 Kişilik) Malzemesi: * 600 gr kuşbaşı kuzu eti * 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 soğan, 3 diş sarımsak * 1 tatlı kaşığı toz zencefil * 1 tutam safran,1 tatlı kaşığı kimyon * 1 tatlı kaşığı kişniş * 1.5 bardak kuru kayısı * 1 portakalın suyu * 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz * Tuz ve karabiber
|