|
|
|
|
Biberli kuskus (6 kişilik)
Bir tencerede yağı kızdırdıktan sonra küçük doğradığınız soğan ve sarmısakları iyice pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra yine küçük doğradığınız biberleri ekleyin, onlar da iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Kuskusu ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Bir bardak sıcak suda erittiğiniz bulyonu, diğer iki bardak suyu ve tuzu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kaynayana kadar ateşin altını açık tutun, kaynayınca altını kısıp suyunu iyice çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Altını kapattıktan sonra 5-10 dakika dinlenmeye bırakın, daha sonra karıştırıp doğranmış taze kişnişleri ekleyin. Sıcak servis yapın.
Malzemesi: * 3 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 soğan * 2 diş sarımsak * 1 adet kırmızı biber * 1 adet çarliston biber * 1 paket (1/2 kg) kuskus * 3 su bardağı su * 1 adet et bulyon * 1 demet taze kişniş * Tuz
|
|
|
|
|
|
|
|
|