|
|
Singapur lezzetleri İstanbul'da
Swissotel The Bosphorus İstanbul, Singapur Havayolları ve Singapur Turizm Bürosu'nun katkılarıyla düzenlediği 'Singapur Lezzetleri Festivali' ile ülkenin geleneksel yemeklerini ve kültürünü İstanbul'a getiriyor.
Swissotel The Bosphorus'un ev sahipliğini yaptığı Singapur Lezzetleri Festivali, Singapur'un en önemli otellerinden biri olan Swissotel The Stamford'un şeflerini İstanbul'a getirdi. 19 Kasım'da başlayan ve 27 Kasım'a kadar devam edecek olan festival kapsamında; otelin şeflerinden Henry Wong ve yardımcısı Roslan Bin Maswan, Cafe Suisse Restoran'da birbirinden lezzetli Singapur yemeklerini İstanbullar'ın beğenisine sunuyor. Festival süresince, Singapur mutfağına özel 'Rojak', 'Mango Puding', 'Samballı Kangkong' gibi birbirinden değişik lezzetleri tatmak mümkün.
BAHARAT BAŞ KÖŞEDE! Şef Henry Wong ve Roslan Bin Maswan, Singapur mutfağının etrafındaki ülke mutfaklarından etkilendiklerini söylüyor: "Singapur çok kültürlü bir ülke, etrafındaki Çin, Malezya, Hindistan gibi ülke mutfaklarından etkilendiği için, mutfağımızda bu ülkelerin tatları yer alıyor." Et, tavuk ve balığın bolca kullanıldığı ve yemeklerin genellikle pişirilerek hazırlandığı Singapur mutfağında, baharatların da önemiyse büyük. Özellikle köri sosunun öne çıktığı Singapur yemeklerinin çoğuna ekşili tatlar hakim. "Singapur yemeklerinde olmazsa olmazların başında 'Pandan Yaprağı', 'Galagan' ve 'Lemon Grass' adlı bitki geliyor" diyen şef Wong, Singapur mutfağı ile ülkemiz mutfağının baharat kullanımı açısından benzerlik taşıdığına dikkat çekiyor. Ülkenin en sevilen yemekleri ise 'Hokkien Mee', 'Satay', 'Roti Prata' ve 'Chili Crab'...
ZEYNEP GÜLER / GÜNAYDIN
|