|
|
|
|
Beyaz pirince veda edin
İsviçreli bitki bilimci Alfred Vogel'a göre beyaz pirinç, işlenmemiş esmer pirinçten 'vitamin ve mineraller açısından' daha zayıf. İşlenmemiş pirinç tansiyonu da dengeliyor.
İlaç yerine sebze suyu için
İsviçreli bitki bilimci Alfred Vogel'a göre günümüz insanı işlenmiş gıdalar yüzünden daha sık hastalanıyor. Oysa doğal gıdalar bazı hastalıklara ilaçtan daha iyi etki ediyor.
Her gün vücudumuzun ihtiyacı olan vitaminler, mineraller ve her türlü elementin türü ve miktarı konusunda yeni bilgiler ulaşır elimize. Bu yeni araştırmalar, buluşlar kafa karıştırmaktan öteye gitmez. Ancak kafa karışıklığına hiç gerek yok. Sadece bundan 100 yıl önce insanların nasıl beslendiğine bakmak kafa karışıklığını önleyecektir. Yani günlük diyetimiz içinde hangi gıdaların, hangi miktarlarda olması gerektiğini geriye bakıp görmek mümkün. İlkel insanlar beslenme konusunda günümüz insanından doğaya çok daha sadıktı. Onlar vücutlarının ihtiyacı olanları alıyorlardı. Üstelik bu gıdaları en basit yöntemlerle hazırlayıp tüketiyorlardı. Günümüz insanının tam tersi yani!
ARTAN HASTALIKLAR Artık artan hastalıklarla birlikte hergün yeni bir ilaç veya gıda takviyesi daha geliştirilip önümüze sunuluyor. Çevresel ve beslenme koşullarından dolayı insan metabolizması bozuluyor ve hem kanser hem de MS vakaları artış gösteriyor. Endüstri toplumuyla birlikte enfeksiyonel hastalıklarda da artış görüldü. Hala tedavisi olmayan çok fazla hastalık var. Ancak doğal gıdalar bize hiçbir ilac takviyesi ya da gıdanın sunamayacağı çözümü sunuyor. Yani ihtiyacımız olan tek şey doğada saklı! Tam Pirinç (Kahverengi pirinç): Günümüz insanı pirincin asıl besleyici tarafının çekirdek kısmı old uğunu yani kabuğunun bir işe yaramadığını söyler. Bu yanlış çünkü işlenmiş pirinç yani bugün marketlerden paket içinde aldığımız beyaz pirinç, işlenmemiş esmer pirinçten vitamin ve mineraller açısından daha yoksundur. Çin ve Uzakdoğu'daki halk, batı insanı gibi işlenmiş gıdalar tüketmeye başlayınca beriberi gibi vitamin ve mineral eksikliğine bağlı gelişen bazı hastalıkların arttığı bilimsel bir gerçektir. Araştırmalar tüm undan yapılan gıdalar ve pirincin tüketilmesinin sağlığa yararlarını ispatlamıştır. Pirinci işlemek için zaman ve para harcıyoruz. Üstelik bunun vücudumuza yarardan çok zarar verdiğini bilerek yapıyoruz. İşlenmemiş pirinç işlenmiş pirinçten 10 kez daha fazla mineral ve vitamin deposudur. İşlenmemiş pirincin damar sağlığına olumlu katkıları ve tansiyonu dengelediği iyi biliniyor. Yine pirinç için geçerli olan tüm özellikler buğday için de geçerli. Bu yüzden işlenmemiş buğdayd an ve kepekli undan yapılan gıdaları tercih edin. İşlenmemiş buğday, kan dolaşımı için yararlı olduğu için tüm vücuda adeta tonik gibi gelir.
DOĞANIN GÜCÜ Meyve ve sebze: Eğer meyve ve sebze yiyerek besleniyor ve bunun sağlıklı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu yetmez, yediğiniz meyve ve sebzenin organik olması gerekiyor. Yani ilaçlamadan uzak olmalı ya da serada yet işmemeli.Maydanoz, sarımsak, soğan, nane, kekik gibi bitkileri doğada bulabilirsiniz. Çiğ sebze ve meyve suyu: Çiğ sebze ve meyveler pişmişlerine oranla çok daha etkilidir. Örneğin yeşil ya da beyaz lahana mide ülseri ve metabolik hastalıklar için ilaç gibidir ve kürü yapılabilir. Çiğ patates suyu da mide ülseri için birebirdir. Ama lahana suyu ile kombine edildiğinde çok daha etkilidir. Çiğ sebze suyunu içmek zor geliyorsa bunları az haşlayarak çorba şeklinde de tüketebilirsiniz. Çiğ sebze suyunu içemiyorsanız sevdiğiniz bir meyve suyu ile de karıştırabilirsiniz. Lahana ailesi kalsiyum açısından da çok zengindir ve insan vücudunda ilaç işlevi görür. En iyi diyet bir kısmı pişmemiş bir kısmı da az pişmiş gıdalardan oluşur. Özellikle bazı hastalıklar için pişmemiş sebze tam anlamıyla bir ilaçtır ve mucizeler yaratır.
Süt: Süt, vücut için protein ve yağ deposudur. Eğer süt içemiyorsanız yoğurt ya da peynir de tüketebilirsiniz.
Baharatlar: Biber ya da ona benzer acı baharatlardan uzak durmak en iyisi. Ancak ormanda ya dadağlardan topladığınız ve güneşte kuruttuğunuz nane, kekik gibi baharatlar her zaman kullanılabilir. Üstelik bunların bazıları gerçekten ilaç gibi etki eder.
|
|
|
|
|
|
|
|
|