kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Garsonluğun geleceği karanlık
Garsonluğun geleceği karanlık
Osman Serim yiyecek içecek sektörünün her alanında geniş deneyimi olan bir gastronomi ustası. Servis teknikleri ve uygulamaları üzerine dersler de veriyor. Önemli bir yemek ve şarapsever olan Serim ile Bebek Oteli'nin alt katındaki çok şık Ambassadeurs deniz ürünleri restoranında buluşup,...devamı
Soframızdan otlar eksik olmaz
Soframızdan otlar eksik olmaz
Bu haftaki konuğum Gökçen Adar. Adar uzun bir mühendislik kariyerinin ardından emekli oldu. Daha sonra da mutfak ve yemek kültürü konusundaki birikimlerini kitaplara yansıtmaya başladı. Kitaplarının büyük bölümü İzmir ve Ege Mutfağı üzerine. Onunla İstanbul Ahırkapı'daki Giritli...devamı
Alafranga pastacılıkta 82 yıl
Alafranga pastacılıkta 82 yıl
Harry Lenas İstanbul'da pastacıların duayeni. Onun başarıyla yönettiği Baylan Pastanesi, Cumhuriyet ile yaşıt; 1923'ten beri faal. Şeker Bayramı'na denk düşen bu lezzet sohbeti için Harry Lenas ile günümüz pastacılığının başarılı temsilcilerinden Levent'teki Art Cafe'de tatlı yiyip tatlı...devamı
Lezzetli tavuklar geliyor
Lezzetli tavuklar geliyor
Keskin Keskinoğlu devasa boyutlarda bir entegre tavuk işletmesinin yöneticisi. 42 yıldır tavukla uğraşan bir ailenin üyesi olan Keskinoğlu ile kuş gribi yüzünden yaşanan tedirginliği, tavuk yetiştiriciliğinin inceliklerini ve endüstriyel olarak üretilen tavukların lezzetini konuştuk. Bu...devamı
Gerçek pizzanın püf noktaları var
Gerçek pizzanın püf noktaları var
Pizza artık her yerde. İtalyan mutfağıyla bütün dünyaya yayılan bu lezzetin püf noktalarını en iyi bilen isimlerden biri işadamı Ömer İsvan. Yazarımız Ahmet Örs İsvan'la Nişantaşı'ndaki Mezzaluna'da pizza yiyerek pizza konuştu. İtalyan mutfağının bütün dünyaya çığ gibi yayılmasıyla bizde...devamı
Yeme konusunda iyiyim ama balıkları ayıramam
Yeme konusunda iyiyim ama balıkları ayıramam
Mizah yazarı Gani Müjde denize olan tutkusuyla da tanınır. Müjde ile Maltepe sahilindeki Foça Balık Lokantası'nda zengin bir menünün eşlik ettiği uzunca bir sohbete giriştik. Mizah yazarı Gani Müjde'nin balıklarla olan yakınlığı otuzlu yaşlarda başlamış. Deneyimli, iyi bir denizci...devamı
Kebap deyince akan sular duruyor
Kebap deyince akan sular duruyor
Gazeteci-yazar Hıncal Uluç tam bir kebap tutkunu. Kebaba düşkünlüğü, eti ancak çok iyi pişmiş halde yiyebilmesinden. Anne tarafından Kilisli oluşunun da bunda payı var. Ramazan öncesi Etiler'deki Yüzevler Kebapçısı'nın terasında, güneşli bir öğlen vakti Hıncal Uluç ile güzel bir yemek...devamı
İftarda açık büfe olmaz
İftarda açık büfe olmaz
Türk mutfağının genç ustalarından Vedat Başaran "Ramazanın özü yemek değil, yememek, oruç tutmak. Bir de zenginlerin yoksullarla bu duyguları aynı sosyal ortamda paylaşabileceği bir kavram... Ama bugün gündemi hep yemek oluşturuyor" diyor. Ramazan ayı arifesinde, genç kuşak şefler...devamı
Lezzet avcısı kalori avcısına karşı
Lezzet avcısı kalori avcısına karşı
Türkiye'nin en ünlü diyetisyenlerinden Taylan Kümeli ve gastronomi yazarımız Ahmet Örs bir yemekte buluşursa ne olur? Biri 'kaloriye dikkat' diyor, öteki 'ille de lezzet!' Sonuç mu? İşte hem lezzetli hem 'sağlıklı' bir sohbet . Gastronomi yazarımız Ahmet Örs, beslenme uzmanı, diyetisyen...devamı
DİĞER GURME HABERLERİ
 Cabernet Sauvignon
 Üzüm kabuğunun moda içkisi Grappa
 Bayan Margarita'nın efsane içkisi
 Bağbozumunda şarabın tadı başkadır
 Şarapta misket üzüm farkı
 İster kirazlı ister şeftalili likör zamanı
 Şato alın, şarap üretin
 Ördeğin sosuna meyve aromalı şarap yakışır
 Şarap şaraba baka baka kopyalanıyor
 Şampiyonlara şampanya yakışır
 Türk şaraplarında kalite yükseliyor
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Erkeksi forma istemiyoruz
Erkeksi forma istemiyoruz
Formalarının kendilerini erkeksi göstermesinden yakınan bayan...
Delikanlılar geliyor
Delikanlılar geliyor
İlk kez 1992'de Boğaziçi Üniversitesi'nde oynanmaya başlayan Amerikan...
Yıldızları giydiren Türk
İşlemeli jeanleri, baskılı ceketlerini dünyaca ünlü isimlerin giydiği...
İngilizler Penti çorap giyecek
Bizi önce naylon çorapla tanıştırdı. Sonra hayatımıza ince ve süper...
İnsan büyüyünce hayalleri de mi büyür?
Babam ve Oğlum Mükemmel olmayan, kusursuz sayılmayacak bir film ama Yeşilçam...
Sanki bir geçiş bölümü gibi
Harry Potter'in büyücülük okulunun 4. yılı, sinemada da 4. filmine denk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.