|
|
|
|
|
|
Türkiye'nin makarna fotoğrafı çekildi
Türkiye genelindeki 23 ilde yapılan bir araştırma; Türk halkının makarna tüketimiyle ilgili ilginç veriler ortaya koydu.
Makarna kültürünü geliştirmeye yönelik çalışmalarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD), 24-31 Ekim tarihleri arasında kutlanacak '2. Makarna Haftası' öncesinde oldukça ilginç bir araştırma yaptı. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen 'Türkiye'de Tüketim Alışkanlıkları Araştırması'nın sonuçları da, geçtiğimiz günlerde düzenlenen basın toplantısında TMSD Yönetim Kurulu Başkanı M. Serdar Sarıgül tarafından açıkladı. Araştırmada çıkan ilginç sonuçlardan bazıları şöyle: "Durum buğdayı irmiğinden yapılmasına rağmen nüfusun yüzde 93.2'si makarnanın undan imal edildiğini sanıyor. Her 100 haneden 88'inde haftada en az bir kere makarna pişiriliyor. Toplumun üçte ikisi makarnanın kilo aldırdığını düşünüyor, oysa bilimsel veriler bu yönde değil..."
HER BESİN ŞİŞMANLATIR Toplantıya katılan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak, makarnanın dengeli beslenmenin bir parçası olduğuna dikkat çekti. Şişmanlattığı yönündeki düşüncelerin toplumsal bir yanlış olduğunu vurgulayan Koçak, "Fazla yenen her besin şişmanlatır. Uygun sos ile yenen makarna; enerji ve besin öğelerini tam karşılamada rahatlıkla kullanılabilecek pratik ve sağlıklı bir seçimdir" dedi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|