Lezzet Güneşi
Yıldız omlet
İFTAR
Ekmeklerin kenarlarını çıkartıp, kenarlarına 4 çorba kaşığı tereyağını fırça ile sürün. Ekmekleri porsiyonluk kaplara çapraz olarak dizin ve köşelerinin yapışmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12-15 dakika pişirip, sıcak tutun. Kalan tereyağını ısıtıp, mantarları 2 dakika soteleyin ve delikli kepçeyle bir tabağa alın. Yumurta, krema, tuz ve karabiberi çırpıp, mantarları sotelediğiniz yağda 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Mantar ve salamı ilave edip, 1-2 dakika daha pişirin. Hazırladığınız karışımı tabaklardaki ekmeklerin ortasına paylaştırıp, taze soğanı serperek servis yapın.
* 8 dilim tost ekmeği * 6 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş) * 1 su bardağı mantar (temizlenmiş, dilimlenmiş) * 4 adet orta boy yumurta * 2 çorba kaşığı krema * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 120 gr. salam (ince doğranmış) * 2 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış)
Komgazı
SAHUR
Kaynar suda etleri yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kendi suyunun içinde soğutun, süzün ve ince ince parçalayın. Isıtılmış yağda soğanları yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Patatesleri de katıp, karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika daha soteleyin. Yağlanmış fırın kabının iki kenarına patatesli karışımı, ortasına da pişirdiğiniz etleri yerleştirin. Üzerini bir kapak veya alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika ısıtın. Sıcak servis yapın.
* 2 adet piliç göğüs * 2 su bardağı su (kaynar) * 3 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet soğan (iri doğranmış) * 500 gr. patates (rendelenmiş)
Kuzu sote
İFTAR Derin bir tavada yağı ısıtıp, soğan ve etleri, yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin ve tavadan alın. Aynı tavada domatesleri yumuşayana kadar soteleyip, etleri tekrar tavaya alın. Pazıları ve sirkeyi ilave edip, 5 dakika pişirin.
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğan (ince dilimlenmiş) * 500 gr. kuzu kuşbaşı (ince dilimlenmiş) * 500 gr. kiraz domates * 200 gr. pazı yaprağı * 1 çorba kaşığı sirke
|