kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Yıldız omlet

İFTAR

Ekmeklerin kenarlarını çıkartıp, kenarlarına 4 çorba kaşığı tereyağını fırça ile sürün. Ekmekleri porsiyonluk kaplara çapraz olarak dizin ve köşelerinin yapışmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12-15 dakika pişirip, sıcak tutun. Kalan tereyağını ısıtıp, mantarları 2 dakika soteleyin ve delikli kepçeyle bir tabağa alın. Yumurta, krema, tuz ve karabiberi çırpıp, mantarları sotelediğiniz yağda 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Mantar ve salamı ilave edip, 1-2 dakika daha pişirin. Hazırladığınız karışımı tabaklardaki ekmeklerin ortasına paylaştırıp, taze soğanı serperek servis yapın.

* 8 dilim tost ekmeği
* 6 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
* 1 su bardağı mantar (temizlenmiş, dilimlenmiş)
* 4 adet orta boy yumurta
* 2 çorba kaşığı krema
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 120 gr. salam (ince doğranmış)
* 2 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış)

Komgazı

SAHUR

Kaynar suda etleri yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kendi suyunun içinde soğutun, süzün ve ince ince parçalayın. Isıtılmış yağda soğanları yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Patatesleri de katıp, karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika daha soteleyin. Yağlanmış fırın kabının iki kenarına patatesli karışımı, ortasına da pişirdiğiniz etleri yerleştirin. Üzerini bir kapak veya alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika ısıtın. Sıcak servis yapın.

* 2 adet piliç göğüs
* 2 su bardağı su (kaynar)
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet soğan (iri doğranmış)
* 500 gr. patates (rendelenmiş)

Kuzu sote

İFTAR
Derin bir tavada yağı ısıtıp, soğan ve etleri, yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin ve tavadan alın. Aynı tavada domatesleri yumuşayana kadar soteleyip, etleri tekrar tavaya alın. Pazıları ve sirkeyi ilave edip, 5 dakika pişirin.


*
2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (ince dilimlenmiş)
* 500 gr. kuzu kuşbaşı (ince dilimlenmiş)
* 500 gr. kiraz domates
* 200 gr. pazı yaprağı
* 1 çorba kaşığı sirke

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 21-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 20-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 19-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 18-10-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 17-10-2005
 Piliç avcı kebabı   / 16-10-2005
 Tavuklu kapama   / 15-10-2005
 Yalancı tavuk göğsü   / 14-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 13-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 12-10-2005
GÜLSE BİRSEL
Ne yersen 'o'sun!
Sağlıklı yaşam konulu bir yazı...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Yıldız omlet

İFTAR...
AHMET UMİT
Beyoğlu'nun En Güzel Abisi... (20)
* Başkomser Nevzat...
Kadınlar benden pek hoşlanmaz
Kadınlar benden pek hoşlanmaz
Türkiye'nin en güçlü seslerinden biri olan Sertab Erener, "Duruşum...
Yürüyüşten sonra Demet'ten konser
Yürüyüşten sonra Demet'ten konser
Aralarında çok sayıda ünlü ismin de bulunduğu yüzlerce kadın,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.