Şehriye rüzgarı
Şehriyeyi tuzlu bol kaynar suda 5 dakika pişirip süzün ve soğuk sudan geçirin. Fırın kabını bir çorba kaşığı margarin ile yağlayıp, şehriyenin yarısını yayın. Sosis, mantar, peynir, maydanoz, tuz ve karabiberi harmanlayıp, şehriyenin üzerine yayın. Kalan şehriyeyi de harcın üzerini kapatacak şekilde yayın ve bastırarak sıkılaştırın. Yumurta, süt, maden suyu ve kalan yağı çırpıp, şehriyenin üzerine gezdirin ve 10 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında şehriyeler kızarıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
*1 paket jumbo sosis (ince doğranmış) * 1 paket tel şehriye * 100 gr. marganin (eritilmiş) * 1 su bardağı mantar (ince dilimlenmiş) * 100 gr. beyaz peynir (ufalanmış) * 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) * 3 adet yumurta (çırpılmış) * 1 çay bardağı süt * 3 çorba kaşığı maden suyu * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|