|
|
Gökkuşağı böreği
Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyla kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağı alın. Havuçları ilave edin. Rengi değişene dek kavurun. Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvıyağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı pembeleşene dek kavurun. Tuz ve kırmızıbiber ilave edin. Soğanın yarısını, iri parçalar halinde kesilmiş ıspanağın üzerine, diğer yarısını ise kıymanın üzerine ilave edin. Düz ve temiz bir zemine yufkayı serin. Derin bir kapta 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvıyağı karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda hazırladığınız yufkanın üzerine serpin. Havuzu üzerine yayın. İkinci yufkayı havucun üzerine yerleştirin. Sütlü karışımdan serpin. Kıymalı harcı yayın. Son olarak üzerine üçüncü yufkayı serin. Sütlü karışımdan serpin. Ispanaklı harcı yayın. Yufkaları düzgün bir şekilde tutarak, yuvarlayın. 2 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Çok az yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. * 4 adet havuç * 3 adet yufka * 300 gram kıyma * 2 adet soğan * 250 gram ıspanak yaprağı * 2 su bardağı süt * Sıvıyağ, tuz, kırmızıbiber
|