Resmi açıklamalarla ikna olmayan tüketici, beyaz et tüketimini kesti. Şarküteri ve kasaplar sadece kırmızı et satıyor, tavuklar bekliyor.
Kuş gribi, tüm 'yetkili'lerin "pişmiş tavuktan insana bulaşmaz" açıklamalarına rağmen beyaz et tüketimini durdurdu. Özellikle kasap ve şarküterilerde satışlar tamamen kesilirken, dükkân sahipleri yeni siparişleri kesti, üreticiden "müşteriyi ikna etmek" için resmi rapor istemeye başladı. Büyük süpermarketler ise tek tük yapılabilen satışlarda müşteriye yazılı firma garantisi tebliğ etmeye başladı. Tansaş, et reyonuna üretici firmaya hazırlattığı bir yazıyı asarak, tereddüt yaşayan müşterileri rahatlatmaya çalışıyor. Migros'ta ise Ramazan nedeniyle hemen tüm beyaz et ürünlerinde indirime gidilmesine rağmen, satışlar yüzde 20 azaldı. Müşteri indirime ilgi göstermiyor. Tüketicinin sağlık kaygısıyla beyaz et tüketiminden uzaklaşması, geçtiğimiz yıl Erman Toroğlu'nun"Tavukta hormon var, ben yemem" açıklamasının ardından da yaşanmış, tüketim yüzde 40 düşmüştü. Ancak bu kez korku, daha büyük boyutlu oldu ve tüketim neredeyse tamamen durdu. Durgunluk, gelir düzeyi yüksek ve buna bağlı olarak güvenli gıda önceliği daha fazla olan semtlerde daha çok hissedildi. Levent'te Işıklar Et-Gıda'nın sahibi İbrahim Işık, üç gün önce gelen ürünlerin reyonda beklediğini, bu arada yeni sipariş vermediklerini anlattı ve "Üretici firmadan rapor bekliyoruz" dedi. Aynı çarşıdan Merkez Şarküteri'nin yetkilisi Zeynel Günel de "Her gün 3-4 kasa tavuk siparişi verirken bugün 1 kasa istedik" diye konuştu.