Fesleğenli domates çorbası
Soğanları irice doğrayın veya robotta parçalayın. Domatesleri rendeleyin. Soğanları bir tencereye alarak sıvıyağla pembeleştirin. Ardından rendelenmiş domatesleri de domatesleri de ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. Ayrı bir tavada tereyağını eritip, üzerine unu ekleyin. Un sararana dek kavurun. Ardından salçayı ekleyin. 1 dakika daha hızlı karıştırarak kavurun. Bu karışımı tencereye aktarın. Çırpma teli ile karıştırarak azar azar suyunu ekleyin. Tuzu, karabiberi katıp, tavuksuyu tabletini ufalayın. Ağır ateşte ve karıştırmaya devam ederek, çorbanın üzeri göz göz olana dek pişirin. Ocaktan aldıktan sonra üzerine fesleğen serperek servis yapın.
5 kişilik * 2 adet orta boy soğan * Yarım çay bardağı sıvıyağ * Yarım kilo olgun domates * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 kahve fincanı un * Yarım çorba kaşığı salça * 1 adet tavuk suyu tableti * Tuz * Karabiber * Fesleğen
|