Yoğurtlu fasulye çorbası
Tuzlu suyu kaynatın. Fasulyeyi ilave edip, hızlı ateşte kapağı açık olarak 15 dakika kaynatın. Kaynayan fasulyeli sudan 2 su bardağı alıp, ılıtın. Yoğurt ve unu karıştırın. Unlu yoğurda ılınan suyu yavaş yavaş katıp, kaynayan fasulyeye ilave edin ve 5 dakika kaynatın. Tereyağını kızdırıp, ateşten alın ve kırmızı biberi katın. Çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın. Not: Kırmızı biberli yağ yaparken, yağ eriyip kızma derecesine gelince, kabı ateşten alıp, biberini katın. (6 kişilik) * 1/2 kg. taze fasulye * (3 cm. boyunda doğranmış) * 4 su bardağı su * 1 çay kaşığı tuz * 2 su bardağı yoğurt (süzme) * 1/2 su bardağı un * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
|