Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, 15.2 trilyon liraya satın aldığı Zeytin Adası'na 'zengin turistlere dönük' turizm yatırımı yapacağını söyledi.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan Uzan Ailesi'ne ait Zeytin Adası'nı alan Ahmet Nazif Zorlu, adayı zengin turistlere dönük turizm yatırımı için değerlendireceklerini söyledi. Zorlu, "Amacımız daha zengin turisti Türkiye'ye getirmek. Zengin ve iyi turist gelsin, hem biz hem ülke daha çok kazansın" dedi. Zeytin Adası için 15 milyon 250 bin lira ödeyecek olan Zorlu Holding'in daha önce Trabzon'da turizm yatırımı yaptığını hatırlatan Ahmet Nazif Zorlu şöyle konuştu: "O konudaki şirketimiz turizm alanında yatırıma devam edecek. Şu anda nasıl bir yatırım olacağı çok ayrıntılı belli değil ama niteliği söylediğim gibi; üst gelir grubunu hedefliyoruz."
ÜLKE CAZİPLEŞTİ Daha çok sanayi alanındaki yatırımlarıyla tanınan bir grup olduklarını ancak Türkiye'de siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanmasıyla birçok sektörün de cazip hale geldiğini belirten Zorlu, "İstikrar sağlanınca Türkiye cazipleşti. Biz de cazipleşen sektörlere girmek yeni yatırımlar yapmak istiyoruz. O yüzden farklı sektörlere giriyoruz" diye konuştu.
ZORLU GRAND Zorlu Grubu'nun Trabzon'da 1997'de kurduğu Zorlu Grand Hotel bölgedeki 5 yıldızlı tek tesis olarak hizmet veriyor. Ahmet Nazif Zorlu Trabzon'a otel yapmalarının Zorlu Ailesi'nin ticaret hayatında bu ilin çok önemli olmasından kaynaklandığını belirterek, "Trabzon bizim için çok önemli bir il. O nedenle oraya bu yatırımı yapmıştık. Daha sonra turizm alanında yatırımımız olmadı" dedi. Zengin olmanın en belirgin göstergesi olan ada sahipliğini daha önce Rahmi Koç, Ömer Dinçkök gibi ünlü patronlar da tattı.
ADALI PATRONLAR Deniztutkunu Rahmi Koç'un Tuzla karşısındaki adası kendi ismiyle, Koç Adası olarak tanınıyor. Koç'un adasının tarihi de ilginç. İlk sahibi Fransız bir madam. Ada kendisine Atatürk tarafından hediye edilmiş. Madam 1970'lerin sonunda hayatını kaybedince ada uzun süre boş kalmış ve harabeye dönmüş. Bir süre sonra da adayı satın alan Rahmi Koç burayı küçük bir cennete dönüştürdü. İşadamı Ömer Dinçkök ise Bodrum Gündoğan Koyu'nun hemen karşısındaki Apostrol Adası'nın sahibi. Eski adı Farilya olan ada, yaklaşık 800 dönüm büyüklüğünde ve Dinçkök, bu adayı 1989'da köylülerden parsel parsel satın almaya başladı. Bugün adanın büyük bölümüne sahip. Dinçkök, bu adada turizm tesisi kurmak istiyor. Simavi Ailesi de Türkiye'de ada sahibi ünlüler arasında yer alıyor. Haldun Simavi Göcek'teki 12 adadan biri olan Domuz Adası'nı eşi Belma Simavi'ye hediye etmişti. Burada verilen davet ve partilerle sık sık basına konu olan adada, Hidiv Abbas Paşa'ya ait tarihi bir malikane de bulunuyor.
ASİL NADİR'DEN UZAN'A Zeytin Adası ise Osmanlı döneminde Hacı Halil'e armağan edilmiş. Zaman içinde Asil Nadir adayı satın aldı ve ada sahibi Türk patronlar arasına katıldı. Ancak Nadir, iflasın eşiğine gelince adayı Cem Uzan'a sattı. 350 dönüm araziye sahip Zeytin Adası'nda üç villa, bekçi ve görevlilerin kaldığı dört küçük yapı ve helikopter pisti bulunuyor. 30 bin dolayında zeytin ağacı ve küçük bir zeytinyağı tesisine de sahip Zaytin Adası artık Zorlu Grubu'nun.