|
|
Lezzet Güneşi
Mercimekli kase böreği Su, süt, muskat ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir kapta kaynatın. Etleri içine atıp hızlı ateşte 10 dakika pişirin. Ayrı bir kaba alıp üzeri kapalı olarak soğutun. Aynı karışımda mercimeği suyunu çekene kadar haşlayın. Sıcakken ince kıyılmış soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve köriyi ekleyip karıştırın. Piliç etlerini de katıp bir kez harmanlayın. Üzeri kapalı olarak soğutun, arada karıştırın. Milföy hamurlarını ikişer adet üst üste koyun. Üzerlerine çok az un serpip, merdane ile porsiyonluk kaselerin dış yüzeyini kaplayacak büyüklükte inceltin. Isıya dayanıklı porsiyonluk 5 adet kasenin dış yüzeylerini yağlayın ve milföy hamurlarını kaselerin dış yüzeyine yerleştirin. Hamurların sivri uçlarını ya kesin ya da elinizle düzeltin. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında milföy hamurları kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Kızaran milföyler, ılıyınca kaseleri çıkarın. Hazırladığınız milföy kaselerinin içine etli harcı paylaştırın. Taze soğanla süsleyip, ılık olarak servis yapın.
(5 kişilik) * 750 gr. göğüs kuşbaşı * 10 adet milföy hamuru * 1 su bardağı su * 1 su bardağı süt * 1 çay kaşığı muskat (rendelenmiş) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 çay kaşığı köri * 1 su bardağı kırmızı mercimek * 1 demet taze soğan (2 sap taze soğan çok ince kıyılmış, diğerleri jülyen kesilmiş)
|