|
|
|
|
Saklamanın püf noktaları
Dondurulacak balığın taze olması gerekir. Balıkları dondurmadan önce tuzlamakta fayda var. Çünkü tuz etin diriliğini korur. Balıkları donmuş olarak muhafaza ederken dikkat edilecek önemli çözülmüş balıkları tekrar dondurmamaktır. Balıklar, kış aylarında oda sıcaklığında (20 derece) tazeliğini yitirmeden 20 saat durabilir. Yazın bu süre kısalır. Buzdolabının + 5 derecelik bölümünde 3 gün, ısısı 0 ila 5 derece olan buzluklarda 14 gün saklanabilir. Daha uzun süreli saklamalar muhakkak derin dondurucusu -18 derecelik oan buzdolaplarında ya da bağımsız dondurucularda yapılabilir. Derin dondurucuda saklama süresi hamsi, sardalya gibi küçük balıklar için 3 ay, her biri 1 kilodan büyük balıklar için ise 6 ila 8 aydır. Balıkların dondurulmadan önce temizlenmesi gerekir. Ancak hamsi ve sardalya gibi balıklar temizlenmeden saklanmalıdır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|