|
|
İncir sefası
İrmikli kıtırı hazırlamak için irmik, şeker, badem, tarçın, kakule ve tereyağını iri kırıklı bir kıvama gelinceye kadar robottan geçirin. Yumurtayı katıp, karışım toplanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Karışımdan 2'şer çorba kaşığı alıp yuvarlayın ve hamurlar sertleşinceye kadar buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamurları unlu bir yüzeyde 10 cm. çapında açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Esmer şekeri teflon tavaya koyup, kısık ateşte 2 dakika ısıtın, kaynar su ilave edip, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Ateşi yükseltip, incirleri kesik tarafları altta olacak şekilde ilave edin ve her iki taraflarını ısıtın. Hazırladığınız kıtırları servis tabaklarına alıp, her birinin üzerine 3'er adet incir yerleştirin. Koyu krema ile birlikte, üzerlerine incirleri ısıttığınız şuruptan gezdirerek servis yapın. (10 adet) * 2 su bardağı esmer şeker * 15 adet incir (2'ye bölünmüş) * 1 su bardağı krema (çırpılarak koyulaştırılmış) İrmikli kıtır: * 1,5 su bardağı ince irmik * 1 su bardağı tozşeker * 100 gr. toz badem * 1/2 tatlı kaşığı tarçın * 1/2 tatlı kaşığı kakule (toz) * 150 gr. tereyağı (doğranmış) * 1 adet yumurta
|