Ali Nazik
Közlenmiş patlıcanları ince ince kıyın. Yoğurt ve sarmısağı katıp karıştırın ve fırın kabına yayın. Isıtılmış zeytinyağında soğanı yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika soteleyin. Kıyma ve biberleri ilave edip karıştırarak 3-4 dakika daha soteleyin. Domates, maydanoz, tuz ve karabiberi kıymaya katıp, harmanlayın. Hazırladığınız harcı yoğurtlu patlıcanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika fırınlayın. Sıcak servis yapın. (4 kişilik) * 1 paket hindi kıyma * 1 kg. patlıcan (közlenmiş) * 250 gr. yoğurt (süzülmüş) * 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) * 5 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet soğan (ince kıyılmış) * 5 adet yeşil biber (ince kıyılmış) * 2 adet domates (kabukları soyulmuş, karpuz dilimi kesilmiş) * 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) * Tuz, karabiber
|