|
|
Domatesli polenta
Domateslerin üzerine çıkacak kadar zeytinyağı koyun ve en az 1 saat bekletip, süzün. Sebze suyunu kaynama noktasına getirin, mısır ununu yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Mısır unu iyice koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten alıp peynirler, fesleğen, zeytin ve domatesleri katıp, iyice harmanlayın. Hafif yağlanmış 20 cm. çapında kelepçeli bir kek kalıbına bastırarak yerleştirin ve oda sıcaklığında soğuttuktan sonra katılaşıncaya kadar buzdolabında dinlendirin. Hazırladığınız polentayı 16 adet pasta dilimine keserek hafifçe una bulayın. Sallayarak fazla unlarını dökün. Yağı ısıtıp, polentaların her iki taraflarını hafif pembeleşinceye kadar kızartıp, kağıt havlu üzerine alarak süzün. Sıcak servis yapın. (8 kişilik) * 100 gr. kurutulmuş domates (iri doğranmış) * 1 lt. sebze suyu * 1 su bardağı mısır unu * 200 gr. beyaz peynir (iri kırıklanmış) * 1 çorba kaşığı eski kaşar peyniri (iri rendelenmiş) * 6 çorba kaşığı taze fesleğen (iri doğranmış) * 10 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış) * 1 su bardağı un * Sıvıyağ (derin kızartmak için)
|