Erdoğan ile TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı arasındaki soğukluk dünkü ziyaret ile son buldu... Sabancı, bir gazetecinin konuyla ilgili sorusuna "Konu artık gündemden kalktı... Bu fotoğrafa ilave edebilecek hiçbir şeyim yok" karşılığını verdi...
AB için emret Başbakan'ım
Başbakan ile samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda patronlar, AB yolunda hükümetin arkasında oldukları mesajını verdi.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'ne (TÜSİAD) yaptığı ziyaret Ömer Sabancı ile Başbakan arasındaki buzları eritti. TÜSİAD'ın Tepebaşı'ndaki binasına yarım saat rötarla 11.30'da gelen Başbakan Erdoğan'ı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı kapıda karşıladı. Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından açıklama yapan Erdoğan ve bir süredir aralarında gerginlik bulunan Başbakan Erdoğan ile Sabancı'nın samimi tavırları dikkat çekti. TÜSİAD dün 36 kişilik bir kadro ile Başbakan'ın karşısına çıktı. Yüksek İstişare Konseyi'nde Bülent Eczacıbaşı, Ömer Dinçkök, Osman ve Cem Boyner, Tuncay Özilhan, Asım Kocabıyık ve Zekeriye Yıldırım'ında bulunduğu kalabalık bir işadamı topluluğu vardı. Patronlar, AB sürecinde hükümete, "Bizden yapmamızı istediğiniz bir şey var mı? Biz hazırız. Hükümetin arkasındayız" diyerek açık çek verdi. ÖZELLEŞTİRMEYE DESTEK Patronlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile buluşmasında Kıbrıs konusunda da görüşlerini anlattı. TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner de, Türkiye'yi AB'ye tanıtacak ve yakınlaştıracak projelerini anlattı. Boyner, özelleştirme konusunda hükümetin arkasında olduklarını ifade ederek, "TÜSİAD üyeleri olarak yabancı sermaye düşmanlığına karşıyız. Bu görüşümüzü Başbakan'a ilettik" diye konuştu. Ziyaret sırasında ekonomi başta olmak üzere gündemdeki önemli gelişmeleri ele aldıklarını açıklayan Ömer Sabancı ise "Hükümetin özelleştirmedeki kararlılığını, programdaki başarısını takdirle karşıladığımızı dile getirdik" dedi.
ŞENER'E GÖNDERME TÜSİAD, ekim ayında Almanya, Avusturya ve Fransa'da başlatacağı tanıtım kampanyasının kimi etaplarına da Başbakan'ın katılmasını istedi. Bu arada toplantı sırasında hükümetten nazik bir dille doğrudan yabancı sermaye konusunda tereddüt yaratılmaması istendi. Aykırı seslerin yabancı sermayeyi olumsuz etkileyeceğini belirterek yabancı sermayeye karşı tek ses olunmasını dile getiren patronlar üstü kapalı biçimde Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in "Yabancı sermayeye sınırlama getirilsin" sözlerine göndermede bulundu.