Samsunspor'da futbol oynarken sakatlanınca kaderi değişti. Şimdi o, yılda 1 milyondan fazla pide satan Sampi'nin patronu.
Samsunspor'da top koşturan bir futbolcu iken sakatlanan Kadir Funda Kayhan, 'gol kralı olamadı ama pide kralı" oldu. Bugün 5'i Ankara'da, diğerleri Antalya ve İstanbul'da olmak üzere 7 şubesi bulunan Kayhan, pideleri kapış kapış gidince 2007 yılına kadar şube sayısını 35'e çıkarmak üzere harekete geçti. Adını Samsun Pidesi'nden alan Sampi ile hızlı bir yükseliş trendine giren Kayhan, 17 yıldır devam eden pidecilik serüveni ise tam bir rastlantı Futbol kariyeri bir anda bitince "ne yapmalı" diye düşünen Kayhan Ankara'da bir cafe açıyor. Yanına da Samsun-Çarşamba yani kendi memleketinden bir usta alıyor. Kendisi tam bir pidekolik olduğundan misafirlerine de ikram amaçlı pide sunuyor. Ancak namı öyle alıp yürüyor ki bir anda kendini pidecilik yaparken buluyor.
SAMSUN'DA PİZZA SATAMADI Tabi ilk yıllar hatalar da yapılıyor. Bunlardan biri de pide diyarı Samsun'da "pizzacılık yapmak". 1988 yılında gıda işine soyunan Kayhan, ustasını, fırınını alıp Samsun'a gidiyor ve orada "pizza yapıp satmaya çalışıyor." Tabi kendi ifadesi ile sonu hüsran oluyor. Samsunlular kafalarını dönüp pizzaya bakmıyorlar bile. Bunun üzerine yeniden Ankara'ya dönüyor ve pide serüveni tekrar başlıyor. Bugün 17 yıllık pideci olan Sampi'nin patronu Kayhan, günde 3 binin üzerinde 40'a yakın çeşitte pide satıyor. Bu da yılda en az 1 milyon pide demek. Ciro rakamı giderek kabarınca o da neden "Türkiye'den bir Pizza-Hat, Mc-Donald's çıkmasın" diyerek büyümek üzere yola çıkıyor.
ÖZEL FORMÜLÜ VAR En büyük amacının İtalyanlar'a pide yedirmek olduğunu anlatan Kayhan, "Bir buçuk iki yılda şubelerimizi 35'e çıkarmak hayal değil. Bizden temsilcilik almak için bir sürü insan sırada bekliyor" diyor. Peki 17 yıllık bir pideci olan Kayhan, kendi pide yapmayı biliyor mu? Kayhan, "Hiç anlamam, sadece yemeyi bilirim. İyi pideyi de çok iyi anlarım" diyerek işin sırrını iyi ustalar ve özel formüle bağlıyor. Sampi'nin tüm dükkanlarında diğer uluslararası zincirlerde olduğu gibi aynı kalite yakalanmış. Yani İstanbul'da yediğiniz bir kavurmalı pide ile Ankara'dakinin lezzeti, tuzu aynı. Yaklaşık 5 yıllık bir süre sonra çıkan formülü sır gibi saklıyor Kayhan. Bir pidenin içine girecek olan unun, kıymanın ya da yumurtanın miktarı aynı ustanın kararına değil, formüle göre şekilleniyor.