Mem Tekstil'in patronu Kemal Karaküçük, "iplikte tüy bırakmamak" için 50 milyon dolarlık yatırım yaptı....
Kahramanmaraş'ın ünlü sanayicilerinden Mem Tekstil'in sahibi Kemal Karaküçük, tüysüz iplik üretmek için 50 milyon dolarlık yatırım yaptı. 20 bin ton kapasiteyle 20 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Karaküçük, "Yeni tesisimizde compact teknolojisini kullandık. Bu teknolojiyle tüysüz iplik dediğimiz bir iplik üretiyoruz. Bu dünyada yeni doğmuş bir teknoloji, şu anda Avrupa ve yurt dışındaki fantazi kullanıcılar hep bu ipliği tercih etmeye başladı" diyor.
EK YATIRIM GELİYOR Kahramanmaraş-Gaziantep Karayolu üzerinde 25 bin metre kare kapalı alanda 350 kişiye istihdam imkanı sunduklarını belirten MEM Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, ek tesisler tamamlandığında yatırım miktarının 70 milyon dolara ulaşacağını dile getiriyor. Bu yıl amaçlarının İstanbul Sanayi Odası'nın ilk 500 şirketi arasına girmek olduğunu da anlatan, Karaküçük, "Yıl sonunda 50 milyon Euro'luk ciroya ulaşmak hedefindeyiz" diyerek yeni tesisin bu rakama ulaşmayı kolaylaştıracağını belirtiyor. Karaküçük, tek çatı altında 20 bin iğlik kapasitesi ile dünyada tekstil sektöründe yeni ortaya çıkan "compact" iplik teknolojisinde Türkiye'nin en büyük firması olduklarını dile getirerek, "Şimdi aynı çatı altına ilave 24 bin iğlik bir makine parkı kurmak için fizibilite çalışmamız devam ediyor.Bu projenin gerçekleşmesi halinde Compak teknolojide fantezi iplik üretimini yapan dünyanın en büyük firması olacağız. Çünkü tek çatı altında dünyada 44 bin iğlik bir compact iplik üretimi yapan firmanın olmadığını biliyoruz" diyor.
RÜZGAR BATIDAN ESİYOR Dünyada tekstil sektöründe sürekli batıdan doğuya esen bir rüzgar olduğunu söyleyen Karaküçük sözlerine şöyle devam ediyor: "Biz tekstil firmaları, birer İtalya olmayı becerebilirsek, tekstilde uzun süre daha hayatta kalmayı ve yaşamayı devam ettiririz. Ama basit mallar, orta kalite mallar üretme noktasında ısrarcı olursak, o taktirde elimizdeki pazarı Çin, Hindistan ve Pakistan gibi ülkelere kaptırırız. Bizim mutlaka İtalya'nın yapmış olduğu gibi katma değeri yüksek, modaya yönelik mallar üretmemiz lazım."