|
|
Pazılı baget sarma
Pazı yapraklarını kaynar suya batırın, 2-3 dakika bekletip, çıkarın. Bagetleri pazı yaprakları ile sarıp, patatesler ile birlikte fırın tepsisine yerleştirin. Un, yoğurt, krema, domates, sarımsak, zeytinyağı, su ve naneyi iyice karıştırın ve etlerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Isıtılmış tereyağında havuçları karıştırarak orta ateşte yaklaşık 5 dakika soteleyin. Etli kırmızıbiberleri ilave edin, karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha soteleyin. Soğanları katıp harmanlayın ve etlerle birlikte sıcak servis yapın.
(6 kişilik) * 12 adet piliç baget (haşlanmış) * 12 adet pazı * 4 adet orta boy patates (haşlanmış, 4'e bölünmüş) * 1 tatlı kaşığı un * 150 gr. yoğurt * 50 gr. krema * 2 adet domates (rendelenmiş) * 2 diş sarımsak (rendelenmiş) * 2 kahve fincanı zeytinyağı * 2 çay bardağı su * 1/2 demet taze nane (ince kıyılmış) * 2 çorba kaşığı tereyağı * 2 adet havuç (ince jülyen kesilmiş) * 100 gr. etli kırmızı biber (ince jülyen kesilmiş) * 1/2 adet soğan (piyaz doğranmış) * Tuz (arzu edilen miktarda)
|