|
|
|
|
|
|
Doktorlar ne diyor?
Prof. Dr. Semra Çalangu Anadolu Sağlık Merkezi Enjeksiyon Hastalıkları Başkanı:
Mikrop nüfus patlaması yaşar Plastik kaptaki çatlaklar gözle görülmeyecek ancak mikropların rahatlıkla gizlenebileceği düzeydedir. İster cam, ister plastik kapta olsun yiyecek belli bir sürenin üzerinde kalırsa içindeki herhangi bir mikrop çoğalır, nüfus patlaması yaşar. Mikropların kolay üreyeceği besinler arasında et, süt, yoğurt, krema gibi proteinli maddeler bulunur. Bu besinlerde kullanım tarihinin geçmesi, mikropların hastalık yaratacak ölçüde artması demektir.
Doç. Dr. Mesut Başak Memorial Hastanesi Dahiliye Uzmanı:
Yaz aylarında daha tehlikeli Plastik gıda saklama kaplarının kanserojen özellikleri vardır. Bu kapların oluşumunda kullanılan maddeler zamanla gıda ile etkileşim gösterebilir. Ve kullanan kişilerin zehirlenmesine yol açabilir. Gıda saklama kaplarından kaynaklanan zehirlenmeler yaz döneminde daha da artıyor. Plastik kaplar yerine cam kaplar kullanılmalı. Metal kaplar kullanılacak ise bakır olmamasına dikkat edilmeli, metal kaplar tercih edilmeli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|