Piliç avcı kebabı
Şehriyeyi yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Domates salçasını ve etsuyunu ilave edin. Karıştırıp, tuzunu ayarlayın. Servis tabağına yayın. Sosu için, yağı eritin. Soğanları kavurun. Pilici ilave edip, birkaç dakika daha kavurun. Tuz, karabiber, dilimlenmiş domates ve mantarı da ilave edip, 5-10 dakika pişirin. Şehriyenin üzerine yayın. Üzerine haşlanmış bezelye serpip servis yapın.
* 2 buçuk çorba kaşığı margarin * 1 su bardağı şehriye * 1 tatlı kaşığı salça * 3 buçuk su bardağı etsuyu * Yarım tatlı kaşığı tuz Sosu için: * 1 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan * Yarım su bardağı ince dilimlenmiş mantar * 3 adet domates * 1 adet kuşbaşı piliç eti * Yarım su bardağı bezelye * Karabiber, tuz
|