Çerkez tavuğu
Pilici kaynar suda pişirin ve ılınmaya bırakın. Ilınan pilicin suyunu süzüp, deri ve kemiklerini ayırın. Etleri biraz iri olacak şekilde didikleyin. Ekmek içini ıslatıp iyice sıkın. Ekmek içi, ceviz, sarımsak ve tuzu karıştırın. Robotta karışım muhallebi kıvamına gelinceye kadar piliç suyu ilave ederek karıştırın. Kırmızıbiber ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırın ve bekletin. Göğüs etlerinden bir miktar ayırın. Diğer etleri hazırladığınız harcın yarısına katıp tabağa yerleştirin. Kalan harcı üzerine dökün. Ayırdığınız etleri harcın üzerine düzenli olarak yerleştirin. Kırmızıbiberli yağ döküp, servis yapın.
* 1 adet bütün piliç * 4 su bardağı kaynar su * 250 gram bayat ekmek içi * 500 gram kıyılmış ceviz içi * 5 diş dövülmüş sarımsak * 1 çay kaşığı kırmızı biber * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * Tuz
|